en | de | hu

Officina tervezés és kivitelezés

Új patikát nyit?

A meglévőt kívánja felújítani?

Komplett belsőépítészeti tervezéssel állunk rendelkezésére klasszikus és modern stílusban.

Már rendelkezik belsőépítészeti tervvel? Akár tömörfa, akár furnérozott vagy laminált anyagból vállaljuk már meglévő tervek alapján is a patika bútorok gyártását.

patika tervezés
Szent Jobb Gyógyszertár teljes belsőépítészeti
tervezése és kivitelezése,
Budaörs Auchan áruház, SA-FA Design
A modern patikasbútor
  • Minimál stílus a gyógyszertárban

A ma oly divatos minimal stílus az officina tervezésekor is irányt adhat. A minimál gyógyszertárban a válogatott anyagok és a színek kapják a főszerepet.

patika tervezés

Pingvin patikák országos hálózatának komplett belsőépítészeti arculattervezése, tervező: Ruby Andrea


patika tervezés

Pingvin patikák országos hálózatának komplett belsőépítészeti arculattervezése, tervező: Ruby Andrea

A patikabútor formavilágára és szerkezetére az egyszerűség, funkcionalizmus jellemző, amely egy-egy rafinált műszaki megoldás vagy részlet által válik izgalmassá. A bútorok tervezésénél mind a magas műszaki megoldások, mind a minőségi anyagok használata alapfeltétel.

patika tervezés

Modern gyógyszertár design

A stílus megkívánja a különböző anyagok társítását, mint pl.: üveg, fém, bőr, fa, textil stb. A világítótestek kiválasztásánál két utat követhetünk: vagy egyszerű formavilágú lámpatesteket használunk vagy a lámpákat nevezzük ki fókuszpontnak és modern, de izgalmas lámpatesteket helyezünk el a térben.

patika tervezés

Modern gyógyszertár design

  • Nemzetközi trendek a gyógyszertári bútoroknál

A világban a patikák berendezése sokkal inkább tükrözi egy drogéria shop hangulatát, mint egy patikáét. Igaz ez a két funkció külföldön nem válik annyira külön mint nálunk, de talán a design kedvéért érdemes megnézni egy-egy ilyen elképzelést is.

patika tervezés

Modern gyógyszertár design

  • Patikabútoroknál használatos vasalatok, fiókrendszerek

A mai gyógyszertárakban elengedhetetlen a minőségi fiókrendszerek alkalmazása. Ezek bizonyos elemei nagyon jól használhatók optikai szalonok, kozmetikai szalonok, fodrász szalonok üzletberendezéseinél is. Léteznek speciálisan patikák részére kifejlesztett vasalatok is, mint pl. a fellépőfiók, amely megkönnyíti a magasan elhelyezkedő fiókok használatát; a két oldalról is könnyen hozzáférhető fiókok vagy az eltolható raktárrendszerek.

gyógyszertári fiókok

ICAS fiókrendszerek patikabútorokhoz

Ha klasszikus, korhű patika bútorzatot szeretne

Mindenképp nemesfából készült, tömörfa bútorzatot válasszon, az alábbi fafajok közül: cseresznye, dió, tölgy, mahagóni. Az officina bútorain megjelenhet faragott, díszes rátét, korona, esetleg faragott oszlopok. A faragott díszek lehetnek kézi faragásúak és előre préselt elemek is.

klasszikus patikabútor
Klasszikus, korhű patikabútor Prágában

A pult anyaga természetes kő pl. márvány, gránit vagy természetes követ utánzó műkő (Corian, Kerrock, Wilsonart stb) lehet. A klasszikus stílushoz nagyon jól illenek a  Tiffany lámpák, ajtóbetétek. A Tiffany üveg elnevezés L. C. Tiffany századforduló környékén élt üvegművészről elnevezett technika, amelynek segítségével ajtóbetétek, lámpák, térelválasztók készíthetők.

  • Modern alapanyagok és mai elvárások a klasszikus stílusnál

Attól, hogy klaszikus stílusú az officina bútorzata attól még nem kell lemondanunk a ma megszokott kényelemről. A különböző kimondottan gyógyszertárak részére kifejlesztett vasalatok ugyanúgy felhasználhatók, mint a modern bútorok esetében.

 
  • Költséghatékonyság klasszikus vagy modern stílusban

Természetesen egy korhű, a századforduló hangulatát idéző pl. szecessziós Officina elkészítése drágább, mint ugyanebbe a térbe egy modern bútorzat, ám az előbbi esetben is van lehetőség a költség-hatékony tervezésre és gyártásra pl. a kiegészítő helyiségek bútorai készülhetnek olcsóbb alapanyagból.

gyógyszertári fiókok
Költséghatékony gyógyszertári fiókrendszerek
SA-FA Design
A gyógyszertár laborbútorzata

A labor berendezését az érvényes előírások figyelembe vételével, a legmodernebb CNC technológiával készítjük el. A felhasznált alapanyagok tartósak, vegyszerállóak. A bútorokban kialakítjuk a különböző labortechnikai berendezések, mint pl. szárító, lamináris boksz, manipulátor helyét is.

A patika raktárbútorai

A különböző helytakarékos megoldások, mint pl. gurulós raktári polcrendszerek (pl. ICAS, HUVIL) közül tudunk a helyhez és az elvárásokhoz ajánlani Önnek megfelelő rendszert, vagy a tér adottságaihoz alkalmazkodó polcrendszert tervezünk.

gyógyszertári fiókrendszer
ICAS MOBIL gurulós raktári polcrendszer
A patika kiegészítő helyiségei

Az iroda, a teakonyha, a mosogató stb. bútorainak tervezése és gyártása is megoldott, tartós és mégis költség-hatékony módon.

Gyártó cégünknél, a SA-FA Design-nál alkalamzott legmodernebb CNC technológia és a szakképzett munkatársak kézműves tudása egyaránt biztosíték az elkészült officina bútorok, gyógyszertári berendezések minőségére.

Várjuk hívását!

Üdvözlettel:

Ruby Andrea
enteriőr és bútortervező
vezető tervező