en | de | hu

A nappali

Ahol otthon érezzük magunkat

A nappali funkciói és ezzel együtt stílusa és mérete is igen sokat változott az elmúlt 20 évben. Míg 20-30 évvel ezelőtt elfogadott volt, hogy egyszerre látja el a hálószoba, az étkező és a nappali funkcióit, addig mára ezek lényegesen átalakultak. A mai nappalik sokkal inkább a szórakozás, a pihenés és a társas összejövetelek helyszínei. A valamikori 20-25 m2-es terek mára sokszor 60-100 m2-esek lettek, hatalmas ülőgarnitúrákkal, kandallóval kiegészítve.

A nappali funkciói
A ma leginkább elfogadott párosítás:

 • a nappali - étkező, (amerikai konyha esetén)
 • a nappali - dolgozószoba (dolgozósarokkal) és a
 • nappali- könyvtárszoba kialakítás.

 • A hálószobai funkció ma már nem elfogadott, nyitható kanapét csak vendégágyként célszerű alkalmazni.

  A stílus modern vagy klasszikus?

  A modern nappali

  A modern nappali stílusos, egyszerű formavilágú de egy-egy részletében meghökkentő, rabulejtő tér.

  modern lakberendezés
  Nemzetközi design trend, meghökkentő formák és anyagok
  bőrrel bevont, kinyitható dobozszekrények

  A burkolatok

  Ha modern nappalit szeretnénk a burkolatoknál akár a természetes kövek (gránit, márvány), akár a fa burkolatok (egzóta fafajok, pl.: wenge, iroko, mahagoni), akár a kerámia burkolatok közül választhatunk. A lényeg, hogy letisztult formavilágú, nem koptatott és nem antikolt felületű anyagot válasszunk.

  modern_lakberendezes
  Nemzetközi design trend, sötét falak,
  világos bútorok, hangulatfények

  A bútorok

  A letisztult formák itt is lényegesek, de az anyagok tekintetében talán még nagyobb a választék a különböző többször késelt fafurnéroktól elkezdve a tömörfa alapanyagokon át akár a természetes bőrökig. Ezek a bútorok sokszor fémmel, üveggel, plexivel vagy akár kővel vannak kiegészítve. A bútorok kivitelezésekor itt ugyanannyira fontos a minőségi megmunkálás, mint akár a faragott klasszikus modelleknél, hiszen a modern, letisztult formák csak úgy mutatják meg igazi szépségüket, ha igényes a felületkezelés, az éllezárás, ha pontosak a méretek.

  modern_lakberendezes
  Dió furnéros, modern nappaliszekrény,
  SA-FA Design

  A kiegészítők

  Ha kandallót szeretnénk ott is bőven válogathatunk a sokszor meghökkentő, akár gömb formájú tűzterektől kezdve a kémény nélkül is használható biogáz fűtésű látványkandallókig.

  modern_lakberendezes
  Nemzetközi design trend, média center térelválasztóként

  A világítás

  A modern terek egyik fő hangulati eleme lehet a világítás. A különböző padlóba, falfülkébe vagy mennyezetbe süllyesztett fényforrásokkal igazán egyedi hangulat érhető el.

  A klasszikus tereknek lelkük van

  A klasszikus burkolatok

  Itt is választhatjuk egyrészt a természetes köveket, a márványt, a gránitot vagy a tömörfa parkettát, akár intarziás betétekkel, vagy ha rusztikus teret szeretnénk akkor a cottót, az öregített, koptatott köveket, fa hajópadlókat.

  klasszikus_könyvszekrény
  Klasszikus nappali intarziás parkettával,
  exkluzív, dió könyvszekrény SA-FA Design

  A klasszikus nappali bútor

  A bútorok ajtaja mindenképp tömörfából (dió, mahagóni, cseresznye vagy rusztikus terekben tölgy, kőris), a bútortestek és polcok furnérozott bútorlapból készüljenek. Ha a belmagasság engedi, akár lépcsővel ellátott könyvtár galériát is elhelyezhetünk. Alkalmazhatjuk a faragott oszlopokat, rátéteket, a míves koronákat. Az önállóan álló vitrinek, tálalószekrények, míves komódok nem csak tárolóhelyül szolgálnak, ezek a bútork adják meg az igazi hangulatát a térnek.

  Itt talán mondani se kell mennyire fontos a minőségi kivitelezés, hogy az elkészült bútorzat, úgy mint évszázadokkal ezelőtt, a jövő antik bútorai legyenek.

  klasszikus_lakberendezes
  Klasszikus nappali, tölgy, vitrines TV szekrénnyel
  SA-FA Design tervezés és kivitelezés

  A klasszikus kandalló

  A klasszikus terek szinte elképzelhetetlenek kandalló vagy míves cserépkályha nélkül. Ezek lehetnek angol típusú, falba süllyesztett vagy hagyományos fal elé épített kivitelűek. Előbbi elegánsabb, utóbbi rusztikusabb hatást kelt. A falba süllyesztett kivitelnél a kandalló keret és párkányzata készülhet tömörfából vagy márványból is és akár könyvszekrénybe is foglalható.

  exkluzív lakberendezés
  Exkluzív, nappaliberendezés kandallóval,
  kézi faragású oszlopokkal
  SA-FA Design tervezés és kivitelezés

  Klasszikus terek világítása

  A kristály vagy réz, netán bronz csillárok és falikarok a koronái lehetnek egy egy klasszikus stílusú nappalinak.

  Forduljon hozzánk bizalommal belsőépítészeti tervezéssel, egyedi bútorgyártással vagy generálkivitelezéssel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére!

  Keressen minket bizalommal!

  Üdvözlettel:

  Ruby Andrea
  enteriőrtervező