en | de | hu

Modern konyha

Letisztult formák, fényes és matt felületek, precíz elrendezés = modern konyhabútor

A modern konyhákról vagy az egyszerű, szögletes formák vagy a merészen extravagáns már már használhatatlan design konyhabútorok jutnak eszünkbe. Pedig ez a stílus is lehet praktikus elrendezésű, a design lehet stílusos és időtálló, az anyagok pedig a magasfényű akril ajtóktól kezdve, a különleges furnérokon át az újrafelhasznált faanyagokig változhatnak.

modern_konyhabutor
Modern, magasfényű, dió konyhabútor
diófurnéros konyhaszigettel

Tippek a tervezéshez, ha Ön modern stílusú konyhát szeretne:

A modern konyhabútorok anyagai:

Itt minden lehetséges, a magasfényű, akril ajtóktók, a furnérozott felületek (egzotikus faanyagokból vagy többszörkéselt kivitelben), a tömörfa frontok pl. a dió, a tölgy, a kőris, a cseresznye, a mahagoni vagy a makassar. Megjelenhet az üveg, de nem csak az ajtók alapanyagaként, de munkalapként vagy falborításként is.

modern_konyhabutor
Modern, dió furnérozott konyhabútor, szálcsiszolt alumínium frontokkal, konyhaszigettel


modern_konyhabútor modern_luxus_konyhabútor modern_luxus_konyhabútor modern_luxus_konyhabútor Modern, magasfényű konyhabútorok, furnérozott elemekkel

A dió konyhabútor

A dió konyhabútor más, más mert ez az anyag az anyagok legnemesebbike és más mert ugyanúgy otthon van a modern konyhák alapanyagaként, mint a klasszikus vagy rusztikus konyhabútorokban. Az ameriaki dió színe és rajzolata is egyöntetűbb, pácolás nélkül is modernebb hatást kelt, míg a kerti dió vad, rajzos megjelenésű. A diófa évszázadok óta töretlen pályafutása, talán nem véletlen. Nézzunk néhány példák a furnérozott és tömörfa dió bútorokra.

dió_konyhabútor diófa konyhabútor dió_konyhabútor diófa konyhabútor tömör diófa konyhabútor tömör diófa konyhabútor

Színek a konyhában: szürke, fehér, fekete vagy piros konyhabútort válasszunk?

A modern konyhabútorok színei:
A színek tekintetében szintén szabad a választás. A modern konyha éppúgy elképzelhető szürke, fehér, fekete, piros vagy neonzöld színben.

A szürke konyhabútor

szürke_konyhabútor szürke_konyhabútor szürke_konyhabútor szürke_konyhabútor
Modern, szürke magasfényű konyhabútorok
furnérozott és akril felülettel

Ha tetszik egy szín az is különböző módon jelenhet meg a bútoron. Jó példa erre a ma divatos szürke szín, amely egyrészt lehet magasfényű, egyszínű, akril felület, de lehet efy furnérozott elem pácszíne is, ezen kívül megjelenhet a burkolat, a falfestés vagy egy-egy elem színeként is.

A fekete és a fehér konyhabútor

fehér_konyhabútor fehér_konyhabútor
Modern, fehér magasfényű konyhabútorok
fehér_konyhabútor fehér_konyhabútor Modern, fekete, magasfényű konyhabútorok

Egy lakás különleges színfoltja lehet a konyhabútor főleg ha a nappaliben egy térben helyezkedik el. A példákon jól látszik, hogy a piros, a zöld, a kék vagy a narancs színek is jól mutatnak a modern konyhákon.

A színes konyhabútor

luxus_konyhabútor fehér_konyhabútor
Kék és türkiz színű, magasfényű konyhabútorok
luxus_konyhabútor fehér_konyhabútor Kék színű, magasfényű konyhabútorok

luxus_konyhabútor zöld_konyhabútor
narancs és zöld színű, magasfényű konyhabútorok

A burkolatok:


Használhatunk természetes vagy mesterséges anyagokat is, attól függően, hogy a letisztult modernitást vagy a LOFT jellegű hangulatot szeretnénk erősíteni. Előbbi esetében jó választás lehet a műgyanta padló, a PVC vagy a magasfényű burkolólapok (pl. az élvágott gres lapok), LOFT design esetében viszont a klinkel, a cotto, a rusztikus greslap és a természetes kövek is szóba jöhetnek. A falat burkolhatjuk színtén a padló anyagával, de kerülhet rá a konyhabútor anyagával és színeivel harmonizáló falburkolat is.

LOFT_konyhabutor
LOFT stílusú konyha

fehér_konyhabútor fehér_konyhabútor Modern, elefántcsont és beige színű, magasfényű konyhabútorok

A modern világítás:
Bátran alkalmazzunk spot vagy LED világítást. A modern LED szalagok vagy panelek akár programozhatóan, több színt is mutathatnak. Cégünk forgalmazza a Varga's álmennyezetbe és gipszkarton falba építhető lámpatesteket, bővebb információt talál a következő oldalon Varga's light - beépítető lámpák

modern_konyhabutor
Modern konyhabútor konyhaszigettel

A beépíthető gépek:

Itt könnyű dolgunk van, hiszen a konyhagép gyártók nagyrészt a modern hanglathoz készítik a gépeiket. A kerámialapok mellett ma már üveg felületű gáz főzőlapot is választhatunk.

magasfényű konyhabútor design
Magasfényű, fekete konyhabútor, furnérozott elemekkel

A modern konyha részletei:

A modernizmust erősíthetjük egy-egy jól megválasztott képpel, plakáttal vagy falburkolattal (furnérozott, kő, üveg, plexi stb.) A jól megválasztott modern képkeretek, vázák, fűszertartók csak tovább emelik a tér hangulatát. Díszíthetjük a teret egy-egy modern virággal, élő növénnyel vagy növényfallal.
magasfényű konyhabútor design
Elegáns, country konyhabútor faragott oszlopokkal,
különleges sötétre pácolt elszívóval

A bemutatott konyhabútorok egyedi tervezéssel megrendelhetőek cégünknél. Több, mint 20 éves szakmai tapasztalattal és a legmodernebb CNC vezérelt gépsorral felszerelet faipari üzemmel rendelkezünk.
Forduljon hozzánk bizalommal belsőépítészeti tervezéssel, egyedi bútorgyártással vagy generálkivitelezéssel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére! Köszönjük megtisztelő figyelmét!
Üdvözlettel:

Ruby Andrea
enteriőr- és bútortervező
vezető tervező