en | de | hu

Design a hálószobában

A minimál hálószoba stílus

A minimál hálóban a válogatott anyagok és a színek kapják a főszerepet. A stílusra jellemzőek az egylégterű helyiségek, mégis praktikusabb és nyugalmasabb ha hálószobánk külön térként működik. Az egybenyithatóságot megtarthatjuk tolóajtók, mozgatható falak, gurulós polcok, térelválasztók segítségével is.

design_franciaágy
Design "kocka" franciaágy, bambusz díszítéssel

Színtervezés a minimál hálószobában

A színvilágra jellemző, hogy az általában pasztell hangulatú helyiséget egy- esetleg két harsány szín egészíti ki vagy a térnek választunk egy harsányt színt (pl. a falakat festjük borvörösre) és a kiegészítők, bútorok színei lesznek visszafogottak. A színeknek a kiválasztásánál jó ha egyéniségünkhöz passzoló színt választunk és jó ha figyelembe vesszük a színek különböző hangulati hatásait.

modern_franciaágy
Modern hálószobagarnitúra

Funkció és forma, egyedi tervezésű minimál bútorok

A bútorok és kiegészítők formavilágára és szerkezetére az egyszerűség, funkcionalizmus jellemző, amely egy-egy rafinált műszaki megoldás vagy részlet által válik izgalmassá. A bútorok tervezésénél mind a magas műszaki megoldások, mind a minőségi anyagok használata alapfeltétel. A stílus megkívánja a különböző anyagok társítását, mint pl.: üveg, fém, bőr, fa, textil stb. és a fölösleges tárgyak száműzését a térből. A fűtési mód megválasztásánál jó megoldást jelenthet a padló-konvektorok használata, vagy ha erre nincs mód, akkor a radiátorburkolatok elhelyezése.

modern wenge franciaágy
Wenge hálószobagarnitúra, modern franciaággyal
SA-FA Design tervezés és kivitelezés

Minimál de nem minimális világítás

A világítótestek kiválasztásánál két utat követhetünk: vagy egyszerű formavilágú lámpatesteket használunk vagy a lámpákat nevezzük ki fókuszpontnak és modern de izgalmas lámpatesteket helyezünk el a térben. Izgalmas megoldás az ágy fejrészénél elhelyezett mennyezetvilágítás, amely színes vagy struktúrált fal esetén különleges hatást eredményez.

modern_franciaágy
Modern, design franciaágy különleges világítással

Forduljon hozzánk bizalommal belsőépítészeti tervezéssel, egyedi bútorgyártással vagy generálkivitelezéssel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére!

Keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Ruby Andrea
enteriőrtervező