en | de | hu

A klasszikus konyha

A boldog békeidők hangulata

A klasszikus konyhák ismét divatosak, a kürtős páraelszívók, a porcelánfogantyúk, a tömörfa ajtók mind a régi korokat idézik, de jól megférnek a modern technikai megoldásokkal. E stílus alatt nemes anyagokból készült bútorokkal, kárpitozott stílbútorral illetve régiségekkel berendezett helyiséget értünk, amelyet nehéz anyagok - selyem, damaszt, bársony jellemeznek. Ezek a terek a boldog békeidőket juttatják eszünkbe, amikor csipkekesztyűs hölgyek teáztak a szalonokban és össze-össze súgtak a legyezőik mögött.
klasszikus_konyhabutor
Klasszikus stílusú konyha, különleges, vitrines szigettel

klasszikus_konyhabutor
Klasszikus stílusú konyhabútor, reggeliző pulttal

Tippek a tervezéshez, ha Ön klasszikus stílusú konyhát szeretne:

 • Bútortervezés, a bútorok anyaga:
 • A klasszikus stílushoz mindenképp nemesfából készült, tömörfa konyhabútort válasszunk (a látszó felületek mindenképp készüljenek tömörfából). Ezek lehetnek: dió, cseresznye vagy tölgy esetleg egzóta fa. A klasszikus stílusú székek szintén tömörfából készülnek, az ülőlapjuk kárpitozott a háttámla faragott vagy kárpitozott kivitelű.

  klasszikus_konyhabutor
  Klasszikus stílusú cseresznye konyha,
  Tervező: Ruby Andrea
  Kivitelezés: SA-FA Design

  Az európai és észak-amerikai fafajok közül a legérdekesebb a diófa, amely évszázadok alatt sem veszített népszerűségéből. Mind a kerti dió, mind az amerikai dió, a klasszikus olasz konyhabútorok jellemző fafaja, amelyből gyönyörű tömörfa konyhabútorok készíthetők.

  dió_konyhabútor dió_konyhabútor dió_konyhabútor dió_konyhabútor
  Tömörfa, dió konyhabútorok, klasszikus stílusban

  A klasszikus konyhák között örök kedvencek, a világos, festett vagy pácolt konyhabútorok. A világos szín jól harmonizál egy-egy sötétre pácolt elemmel. Az angol stílusú konyhák nagy része is világos kivitelben készül

  klasszikus_konyhabútor klasszikus_konyhabútor klasszikus_konyhabútor klasszikus_konyhabútor
  Klasszikus, angol stílusú konyhabútorok
  klasszikus_konyhabutor
  Klasszikus, angol konyhabútor


  Az alábbi példák a klasszikus stílusú, luxus konyhákat mutatják be. A nagyvonalú tervezés és az anyaghasználat mind, mind a pazar, fényűző hangulatot erősíti.

  luxus klasszikus konyhabutor
  Klasszikus stílusú, luxus konyhabútor
  luxus konyhabútor luxus konyhabútor

  A burkolatok:
  Exkluzív, nemes anyagok: márvány, gránit csiszolt greslap vagy nemesfából készült (cseresznye, dió, mahagóni vagy egzóták) parketta, hajópadló. A falak pasztellszínű festéssel vagy aprómintás tapétával burkoltak.

  klasszikus_talaloszekreny
  Klasszikus dió tálalószekrény, intarziás étkezőasztal és monogrammos székek
  Tervező: Ruby Andrea, Kivitelezés: SA-FA Design

  klasszikus_konyhabutor
  Klasszikus konyhabútor, szigettel

  A világítás:
  Lehetőleg ne alkalmazzunk spot és egyéb modern világítást, a legjobbak a klasszikus formájú csillárok, függesztett lámpák és a réz vagy ezüst gyertyatartók.

  klasszikus_konyhabutor
  Klasszikus stílusú konyha,
  monumentális elszívóburkolattal

  klasszikus_konyhabutor
  Klasszikus stílusú konyhabútor

  A páraelszívó
  Ebben a stílusban is meghatározó elem a kürtős páraelszívó, amely készülhet festett vagy pácolt-lakkozott felülettel, esetleg választhatunk rozsdamentes vagy réz elszívóburkolatot is.

  A Tiffany üveg
  A klasszikus stílushoz nagyon jól illenek a Tiffany lámpák, ajtóbetétek. A Tiffany üveg elnevezés L. C. Tiffany századforduló környékén élt üvegművészről elnevezett technika, amelynek segítségével ajtóbetétek, lámpák, térelválasztók készíthetők.

  klasszikus_konyhabutor
  Klasszikus konyhabútor, Tiffany üveggel
  Tervezés és kivitelezés: SA-FA Design

  A beépíthető gépek
  Ma már mindegyik konyhagép-gyártónak létezik klasszikus megjelenésű sütője, elszívója de itt a rozsdamentes előlapú vagy fekete változatok is megjelenhetnek, mint a mai kor exkluzív termékei. A mosogatógépek közül jobb, ha belső kezelőpaneleset választunk, az nem látszik a bútorban.
  klasszikus_konyhabutor
  Klasszikus stílusú konyhabútor

  A részletek
  Válasszunk klasszikus, régi darabokat pl. gyertyatartókat, Tiffany lámpákat, ezüst vagy ezüstözött tálcákat, csipke terítőket. Díszíthetjük a teret örökölt vagy bolhapiacon beszerzett tárgyakkal, legyezővel, csipkekesztyűvel, régi fényképekkel. Az étkészletek közül a minőségi, porcelán étkészlet és az ezüst evőeszköz illik leginkább a stílushoz.

  klasszikus_konyhabutor
  Klasszikus asztaldíszítés

  Vállaljuk konyhák, étkezők komplett belsőépítészeti tervezését, konyhabútorok különböző stílusú gyártástervezését és kivitelzését. A legmodernebb CNC vezérelt gépsorral felszerelt üzemmel és magasan képzett szakemberekkel rendelkezünk, így a bútorok magas színtű kivitelezése sem okoz problémát.
  Hívjon minket!

  Ruby Andrea

  enteriőr- és bútortervező
  vezető tervező