en | de | hu

A hálószoba, ahol megpihenhetünk

A klasszikus hálószoba

A klasszikus stílust kedvelők a hálószobájukat is meghitt, otthonos térré alakíthatják, drapériákkal, selyemtapétával vagy tömörfa falburkolattal és a stílushoz illeszkedő szekrényekkel, franciaággyal. Ha minden álmunk egy baldachinos ágy, akkor ezt a stílust nekünk találták ki.

klasszikus_franciaágy
Klasszikus, cseresznye hálószobagarnitúra
áttört motívumú franciaágy SA-FA Design
tervező: Ruby Andrea

klasszikus_franciaágy
Klasszikus franciaágy

A klasszikus bútorok hangulata

A természetes tömörfa szépsége és eleganciája utolérhetetlen. Mivel élő anyag így színe folyamatosan érik, változik, patinásodik. A régi idők meghitt hangulatát újra átélhetik a mai klasszikus bútorok között, de azokkal ellentétben a modern gyártási technológiának és vasalatoknak köszönhetően sokkal kényelmesebbek és praktikusabbak elődeiknél.

exkluzív hálószobabútor
Klasszikus hálószoba
világos falak, sötét színre pácolt bútorok

franciaagy
Klasszikus hálószoba
cseresznye franciaággyal

klasszikus_franciaágy
Klasszikus, dió hálószobagarnitúra - SA-FA Design
tervező: Ruby Andrea

Vannak olyan bútordarabok, amelyek szinte erről a stílusról mesélnek. Egyik ilyen bútor a szekreter vagy írószekrény. Ez a kis "íróasztal" praktikus megoldás lehet, ha a hálószobában kívánunk egy otthoni dolgozósarkot kialakítani, de nem szeretnénk az azzal járó papírhalmot nap mint nap látni.

írószekrény szekreter
Írószekrény vagy szekreter
a klasszikus hálószoba stílusos kiegészítője

hálószoba bútor
Klasszikus hálószoba berendezés

A klasszikus hálószoba talán legszebb eleme a díszes franciaágy, amely akár baldachinos kivitelben is készülhet. A baldachin és a mennyezet anno, praktikus megfontolásból a téli hideget hivatott kizárni, ma azonban szerencsére csak design szerepet tölt be. A franciaágy háttámlája készülhet tömörfából faragott elemekkel, lehet intarziás vagy áttört motívumú. Az ágy alatt elhelyezhetők fiókok vagy rugós szerkezetű ágyneműtartó is.

baldachinos franciaágy
Baldachinos franciaágy

franciaagy
Klasszikus hálószoba
mahagóni franciaággyal

A kiegészítő bútorok

Az egyik legelterjedtebb klasszikus hálószobai bútor a komód. Ez a fiókos bútordarab még akkor is praktikus a hálószobában ha külön gardróbbal rendelkezünk.

klasszikus belsőépítészet komód
Míves fiókos szekrény

franciaagy
Art Deco hálószoba
cseresznye furnéros franciaággyal és komóddal

Ha kellően nagy a hálószobánk nyugodtan elhelyezhetünk vitrines szekrényt, külön szekrényt a csiptetős nadrágoknak vagy egy kényelmes fotelt az egyik sarokban egy állólámpával.

A burkolatok

Ha klasszikus hálószobát szeretnénk, akkor a természetes fa burkolatok (tölgy, cseresznye, dió, mahagóni, stb.) közül választhatunk. A padlószőnyeget sokan szeretik, mert meleg érzetet kelt, ám porallergiában szenvedőknek nem tanácsos ezt választani.

klasszikus hálószoba berendezés
A hálószobában természetes fa svédpadló
és sötét, furnérozott garnitúra, az ágy bőrrel kombinált

franciaagy
egy szintén bőrrel kombinált franciaágy

A "modern" klasszikus hangulat

Meg szeretném külön említeni a mai városi stílusban oly népszerű, modern klasszikus hálószobák bútorait. Ezek a nagyrészt tömörfából (dió, cseresznye, mahagoni, tölgy) készülő bútorok a klasszikus és a mai modern stílus között helyezkednek el. Kidolgozottságuk és alapanyaguk miatt, inkább a klasszikus, míg formaviláguk miatt inkább a modern stílust képviselik.

tömörfa ágy
Tömörfa franciaágy

tömörfa ágy
"Modern" klasszikus hálószoba bútor és franciaágy

tömörfa ágy
Tömörfa franciaágy

Forduljon hozzánk bizalommal belsőépítészeti tervezéssel, egyedi bútorgyártással vagy generálkivitelezéssel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére!

Keressen minket bizalommal!

Ruby Andrea
enteriőr- és bútortervező
vezető tervező