en | de | hu

Gyerekszoba design

Gyerekszoba és ifjúsági szoba tervezetten

A gyerekszoba bútorokkal a legnagyobb probléma, hogy a kicsik hamar kinövik, mind méretében, mind a design miatt. Vagy döntsük el, hogy a megalkotott szobát a gyermek 10-14 éves korában legkésőbb átalakítjuk, vagy válasszunk olyan bútorokat amik kiegészítőkkel akár babaszobaként akár ifjúsági szobaként is helytállnak. Természetesen ehhez minőségi bútorok szükségesek, amelyek 10 év múlva is használhatók.

design gyerekszobabútor
Gyerekszobabútor vidám hangulatban

Emeletes vagy galériaágy

Az emeletes ágyat a kicsik nagyon szertik, hiszen játéknak sem utolsó fel-le mászni a létrán és az alsó ágy körbekerítve, akár "kisházként" is megállja a helyét. Az emeletes ágyak közül is jobb olyat választani, amely később normál ággyá alakítható.

emeleteságy
Emeleteságy három gyermek részére

A másik megoldás a galériaágy, amely alatt elfér a gyermek íróasztala, vagy ruhásszekrénye. Ezzel megint csak óriási helyet lehet megtakarítani.

emeleteságy, galériaágy
Félmagas galériaágy, beépített szekrényekkel

Vendégágy a gyerekszobában?

Jó ötlet eleve olyan ágyat tervezni, aminek az alsó részén fiókból kihúzható pótágy található, hiszen ha már nagyobb a gyermek és egy-egy barátja vagy unokatestvére ott szeretne aludni, akkor könnyen megoldható az elhelyezésük. Kis méretű gyerekszobában állandó ágyként is funkcionálhat, főleg több gyerekes családoknál.

design ifjúsági bútor
Klasszikus stílusú ifjúsági bútor, fiókággyal

A komód a legfontosabb szekrény

A gyerek- és ifjúsági szoba talán legjobban kihasznált bútordarabja a komód. A fiókos szekrények hasonlóan jól használhatók a kisgyerekek ruháinak a tárolására és később az ifjúsági szobában is. Praktikus olyan komódot választani, amelyik nagy és kis fiókokkal is rendelkezik, hogy könnyebb legyen a rendrakás. Ha a design nem engedi meg, akkor belső osztókat helyezzünk el a fiókokban.

gyerekszoba bútor
Gyerekszoba, klasszikus bútorokkal

Az íróasztal

Az íróasztal tervezésekor vegyük figyelembe, hogy a gyermek évről évre nő, ezért jó megoldás lehet az emelhető asztallappal ellátott íróasztal választása. Ha fix magasságú az asztallap, akkor feltétlen állítható magasságú széket vásároljunk hozzá. A mai gyerekek már információs társadalomban nőnek fel, így mindenképp gondoljunk a majdani számítógép, monitor és billentyűzet elhelyezésére. Az asztal fölött és mellett elhelyezett polcok rengeteg könyv, füzet, dosszié elhelyezését megoldják.

modern gyerekszobabútor
Modern gyerekszobabútor, közös íróasztallal

Különleges design a gyerekszobában

Ha egyedi különleges designt szeretnénk, akkor a színektől elkezdve a bútorokon át a kiegészítőkig az egész szobát ennek a hangulatnak kell szentelnünk. Meglátjuk a hatás nem marad el!

Ötletek:
Hajóskapitány design, a tenger és a hajók szerelmeseinek hajó alakú ággyal, kék-fehér színekkel és természetesen a hajózáshoz elengedhetetlen kiegészítőkkel, képekkel.

gyerekágy hajó
Tengerész design a gyerekszobában, hajó alakú ággyal

Autóversenyző design: talán minden kisfiú álma, hogy egy igazi versenyautóban aludjon. Piros-fekete színek, versenyautó alakú ágy és az autóversenyzés kiegészítői, mint pl. a kockás zászló.

versenyautó gyerekágy
Forma 1 design és versenyautó alakú gyerekágy

A nagy ho ho horgász: megint egy fiús téma amiért a gyerekek lelkesednek. Természetes anyagú bútorokkal, drapp-olajzöld kiegészítő színekkel és néhány horgász témájú tárggyal igazi horgászparadicsomot rendezhetünk be a gyerekszobában.

gyerekszobabútor
Horgásztanya a gyerekszobában

Hercegnő design: mivel minden kislány legalább életében egyszer hercegnő szeretne lenni a farsangon, így a siker biztos. A teljes rózsaszín variációt én soknak érzem, de fehér vagy bézs hangulatban, klasszikus bútorokat utánzó stílusban, csipkés ágytakaróval elképzelhető.

gyerekszobabútor
Klasszikus stílusú "hercegnő hálószoba"

Forduljon hozzánk bizalommal belsőépítészeti tervezéssel, egyedi bútorgyártással vagy generálkivitelezéssel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére!

Keressen minket bizalommal!

Ruby Andrea
enteriőr- és bútortervező
vezető tervező