en | de | hu

A gardrób

Gardróbszekrény másképpen

A mai lakások, házak legtöbbjében már külön gardrób található, ahol a ruháinkat, cipőinket és egyéb kiegészítőinket tárolhatjuk. A lakás vagy ház stílusához alkalmazkodhat a gardrób berendezése is, hiszen ebben a helyiségben naponta legalább kétszer megfordulunk, hogy átöltözködjünk.

A klasszikus gardrób
gardróbszekrény
Klasszikus stílusú gardrób, beépített szekrényekkel

Praktikus, ha a hálószobához és a fürdőszobához is közel esik és jó ha egy párnázott szék, zsámoly vagy pad is helyet kap, hogy a cipőinket kényelmesen fel és le tudjuk venni. Mindenképp helyezzünk el benne szennyestartót (akár szekrénybe építettet) és gondoskodjunk a helyiség rendszeres szellőztetéséről, ha nincs más lehetőség, akkor elektromos elszívó segítségével.

gardrób
Modern kialakítású gardróbfal, nyitott elemekkel

Merész megoldások a gardróbban

Ne féljünk a merész megoldásoktól, a színes falaktól, a drapériáktól. Itt is bátran alkalmazhatjuk a máshol már megszokott építészeti elemeket, az oszlopokat, falfülkéket.

gardrób
Klasszikus gardrób, nem csak vadászoknak

Világítás

Különösen fontos a világítás tervezésekor, hogy a gardróbszobában megfelelő fény legyen. Ezt mennyezeti, de akár bútorba szerelhető világítással is megoldhatjuk. Léteznek olyan világítások, amelyek a szekrényajtó nyitásával kapcsolódnak így elkerülhető, hogy valamelyik lámpát égve felejtsük.

modern gardrob
Klasszikus gardrób berendezés,
megvilágított beépített szekrénnyel

Egyedi bútor a gardróbban

A bútorokat ha egyedileg terveztetjük, akkor a helyiség méreteihez tökéletesen passzoló berendezésünk lesz. A bútorban különleges megoldás lehet az apró tárgyak bemutatását szolgáló vitrin, vagy az ülőpad alatti szennyestartó. Ezek a bútordarabok egyedi tervezés esetén tökéletesen illenek a belsőépítészeti designhoz és az esztétikán túl szem előtt tartják a funkcionalitást is.

klasszikus gardróbszekrény
Klasszikus térelválasztóként funkcionáló, beépített szekrény
SA-FA Design tervezés és kivitelezés

Ha a gardrób zárt ajtóval rendelkezik, akkor alkalmazhatunk nyitott polcos megoldást, fiókokkal kiegészítve, bár ebben az esetben berendezve kissé rendetlennek fog tűnni az összkép az ajtóval ellátott szekrényekhez képest. Ha nagy a belmagasság, kihasználhatjuk a felső teret is, ha ruhaliftet szerelünk a szekrénybe.  Ezzel a vasalattal  a  felső térben elhelyezett ruhák is napi használatban maradhatnak.

gardrób
Harmónikaajtóval lezárható modern gardrób

A tükör

Talán ebben a helyiségben van a legnagyobb jelentősége a megfelelő méretű tükörnek. A hely stílusától és méretétől függően elhelyezhetünk állandó vagy szekrényajtóra ragasztott esetleg kihúzható tükröt is. Olyan tükröt válasszunk ami egyrészt torzításmentes, másrészt egészalakos képet mutat. Praktikus megoldás a billenthető tükör, amit könnyen a megfelelő szögbe állíthatunk.

klasszikus beépítettszekrény
Klasszikus beépített szekrény tükör tolóajtókkal
SA-FA Design kivitelezés

Modern vasalatok nem csak modern bútorokhoz

A mai bútorvasalatok közül már kimondottan a grdróbhoz kifejlesztett praktikus megoldásokat is találhatunk, mint amilyen pl.: a kihúzható nadrágtartó, a ruhalift, a világítással ellátott akasztórúd vagy a kihúzható nyakkendőtartó. Ezek a vasalatok a klasszikus stílusú beépített szekrényekben vagy gardrób szobákban is nagy kényelmet biztosítanak.

gardrób ruhalift, nadrágtartó, nyakkendőtartó
Kényelmi elemek a gardrób bútorokban,
beépített szekrényekben
HETTICH vasalatok

Forduljon hozzánk bizalommal belsőépítészeti tervezéssel, egyedi bútorgyártással vagy generálkivitelezéssel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére!

Keressen minket bizalommal!

Ruby Andrea
enteriőr- és bútortervező
vezető tervező