en | de | hu

Ha kicsi a fűrdőszoba

Design TIPPEK kis fűrdőszobákhoz

Valószínűleg mindenki tágas, nagy fürdőszobára vágyik, ahol sarokkád, zuhanyzó és kétmosdós fürdőszobai pult is elfér. Ha A kialakítás már adott, vagy a lakásban kisebb fürdőszobát is tervezünk, akkor sem kell az exkluzivitásról lemondanunk.

luxus fürdőszoba
Klasszikus stílusú, luxus fürdőszoba

Hogy magasabb legyen

Ha túl alacsonynak érezzük a belmagasságot, akkor a függőleges csíkozott design nekünk van kitalálva. A csíkok készülhetnek mozaikból vagy ellentétes színű burkolatból vagy lehetnek magas keskeny fürdőszobai szekrényeink is. A lényeg, hogy fölfelé nyújtsuk meg a teret.

klasszikus fürdőszoba
Klasszikus fürdőszoba, térbe állított káddal

Ha túl keskeny a fürdőszoba

Ha az alaprajz szerint túl keskeny a tér, akkor próbálkozzunk meg a rövidebbik oldalon vízszintes csíkozással, ez ezt oldalt optikailag szélesíti, míg a hosszabb oldalon maradjunk a négyzetes osztásnál.

 modern fürdőszoba design
Modern, csíkos design a fürdőszobában

Ha kicsi és túl magas a fürdőnk

Főleg régi polgári lakásoknál jellemző, hogy a sokszor 3,80-as belmagasság a fürdőszobában magas "cső" szerű tereket eredményez. Itt nagyon fontos, hogy a burkolat semmi esetre se tartson a mennyezetig és a bútorok is inkább vízszintes elrendezésűek legyenek, hogy ne nyújtsuk tovább a teret függőlegesen. Jó megoldás lehet a függesztett álmennyezet, ami ténylegesen csökkenti a belmagasságot és az alacsony falburkolat.

rusztikus fürdőszoba bútor
Rusztikus fürdőszoba, beépített mosdó-szekrénnyel

A mosdópult

A pult anyaga lehet:

 • laminált munkalap,
 • műkő (Corian, Kerrock, Wilsonart stb.),
 • csempe burkolat,
 • tömörfa,
 • gránit, márvány vagy egyéb természetes kő.
 • A tömörfa

  Egyre nagyobb divat a tömörfa vagy furnérozott felületű munkalap használata, ám ezt csak abban az esetben tudjuk ajánlani, ha a felület külön ilyen célra készült lakkal van felületkezelve, egyéb esetben (pl. olajozás, viaszolás) nagy a kockázata a vetemedésnek.

  modern fürdőszoba design
  Modern fürdőszoba tömörfa munkalappal

  A természetes kövek, a mészkő, a márvány és a gránit

  A mészkő és a márvány hajlamos lehet a foltosodásra vizes helyiségben, ezért ezeket a köveket rendszeresen impregnálni kell, hogy megőrizzék szépségüket. A szépsége és a tartóssága miatt a gránit munkalap a legjobb választás, hiszen ellenáll a víznek, kemény a felülete így nem jellemző rá a kipergés és könnyen tisztántartható. A természetes köveknek külön tisztítószereik vannak, erre a mindennapi használatkor oda kell figyelni! A márvány pult pl. egy savas tisztítástól mattá válik és ez csak újbóli felcsiszolással tűntethető el.

  exkluzív fürdőszobabútor
  Stílusos megoldás a különböző terméskövek használata a fürdőben

  Forduljon hozzánk bizalommal belsőépítészeti tervezéssel, egyedi bútorgyártással vagy generálkivitelezéssel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére!

  Keressen minket bizalommal!

  Ruby Andrea
  enteriőr- és bútortervező
  vezető tervező