en | de | hu

Fürdőszoba design

Merjünk bátrak lenni!

A lakás vagy ház belsőépítészeti tervezésekor általában nem az elsődleges szempont a fürdőszobák alapterülete, de felújításkor vagy új építésekor lehetünk bátrabbak és tervezhetünk méretes fürdőszobát is. Miért ne élvezzük a fürdőzést egy hangulatos, otthonos térben, mintha épp a nyaralásunkat töltenénk egy exkluzív szállodában? Ha rendszeresen szaunázunk vagy járunk masszázsra, akkor ebben a térben is elhelyezhetjük az infraszaunát és a masszázságyat.

fürdőszoba_design_belsőépítészet
Klasszikus fürdőszoba design
Merész megoldások

Ne féljünk a merész megoldásoktól, a színes falaktól, a drapériáktól. Nagyobb belmagasság esetén akár csillárral is díszíthetjük fürdőkent és itt is bátran alkalmazhatjuk a máshol már megszokott építészeti elemeket az oszlopokat, falfülkéket.

fürdőszoba_belsőépítészet
modern fürdőszoba design,
KASCH waterfall

fürdőszoba_szekreny
Modern fürdőszoba design,
bioetanol kandallóval és modern falburkolattal
Világítás

A világítás tervezésekor is alkalmazhatunk többféle megoldást pl.: mennyezeti csillár, spot lámpák és falikarok, ezekkel különböző fényerősségű megvilágítást érhetünk el így a fürdőszoba hangulatfényekkel alkalmas lehet csendes pihenésre, meditációra is.

design_fürdőszoba
Keleties hatású fürdőszoba
Egyedi fürdőszobabútor

A burkolatok és szaniterek kiválasztása után a legfontosabb a fürdőszobai bútorok megtervezése. Ezek a bútordarabok egyedi tervezés esetén tökéletesen illenek a belsőépítészeti designhoz és az esztétikán túl szem előtt tartják a funkcionalitást is. Sokan félnek a tömörfa bútoroktól, mert úgy gondolják azok nedves környezetben hajlamosak a vetemedésre, ám azt kell mondanom, hogy a mai felületkezelési eljárásokkal ezek a problémák már kiküszöbölhetőek és a látvány tekintetében egy tömörfa bútornak nincs párja. Természetesen, ha a kád és a mosdópult közel van egymáshoz és nagyobb mennyiségű víz kerülhet időnként a padlóra (pl.: Gyerekek is használják a fürdőt), akkor praktikus a szekrényeket lábakra állítani, így kisebb felület érintkezik a vízzel és persze jó szolgálatot tesz a szellőztetés vagy az időszakosan üzemeltetett páraelszívó is.   

egyedi_fürdőszobabútor
Klasszikus, dió fürdőszobabútor
tervező: Ruby Andrea

fürdőszoba szekrény
Klasszikus, fürdőszobabútor
A modern fürdőszoba

A mai belsőépítészeti trendek közül talán a fürdőszobákban lehet leginkább modern, keleties hangulatú enteriőrökkel találkozni. Az egzotikus faanyagok reneszánszukat élik (teak, bankirai, wenge, bambusz), akár padlóburkolatként, akár exkluzív bútorok alapanyagaként. Különleges hangulatot lehet elérni az áttört motívumú világítófelületekkel, falburkolatokkal.

modern_lakberendezés
Modern fürdőszoba design

fürdőszoba bútor
Modern fürdőszoba bútor
Különleges kiegészítők:

A fürdőszoba tervezésekor különösen fontos, hogy lehetőleg egy stílusban gondolkodjunk és a szaniterek, csaptelepek és egyéb kiegészítők is összhangban legyenek. Ha nem félünk az extravagáns megoldásoktól, akkor választhatunk egyedi üveg, festettporcelán vagy fém mosdót is.

exkluzív_lakberendezés
exkluzív, four seasons stílus

A csaptelepek esetén ugyanezt mondhatjuk el. Ma már óriási a választék és a különböző enteriőrökhöz stílusos csaptelepek ajánlanak. Különösen a nagyvárosokban okozhat gondot a túlzottan kemény víz, ami sajnos hamar vízkőlerakódást okoz és ezzel esztétikájában nagyban rontja a nemrég beszerelt szanitereket és csaptelepeket. A tisztításnál mindig tartsuk szem előtt a gyártó előírásait, mert a tisztítószerek (különböző savak és súrolók) komoly károkat okozhatnak. Ma már szerencsére egyre több biologiailag lebomló tisztítószert vásárolhatunk, amelyek az egészségre nem károsak, a környezetet nem rombolják, biológiailag könnyen lebomlanak.

Keressen minket bizalommal!

Ruby Andrea
enteriőr- és bútortervező
vezető tervező