en | de | hu

ÉTTEREM design, KÁVÉHÁZ enteriőr

A Szabadság Kávéház belsőépítészeti tervezése>>>

Szecessziós belsőépítészet Szabadság Kávéház Szabadság Kávéház korhű, szecessziós stílusú tervezése

HANAMI Japán teaház belsőépítészeti tervezése>>>

Teaház belsőépítészeti tervezés Hanami Teaház, japán stílusú tervezése

Vállaljuk:

  • éttermek,
  • cukrászdák,
  • borozók,
  • kávéházak
komplett belsőépítészeti tervezését, arculattervezését.


Ne feledje: a stílus fogva tart!

Kávéház enteriőr

A Szabadság Kávéház belsőépítészeti tervezése

A századfordulón nyíló kávéház korhű belsőépítészeti tervezése óriási és egyben gyönyörű feladat volt. Az egyedi szecessziós álmennyezet, a különleges falburkolatok, a terazzo padlóburkolat és az egyedi korlátterv mind-mind a századforduló kávéházainak hangulatát idézi.

étterem berendezés Szecessziós stílusú, egyedi kávéházi enteriőr
Budapest, Aulich u. 8.
tervező: Ruby Andrea
  • A mennyezet
A bontás során saját kezűleg tártuk fel azt az eredeti mennyezetrészletet, amelyről levettük a szecessziós virág és ostorminta motívum részleteket. Ezeknek felhasználásával terveztük meg az új tér elrendezéséhez illeszkedő mennyezetet. A virágok óarany és bronz festést kaptak, a Zsolnay Vilmos által világhírűvé vált eozin kerámiamázat utánozva.

Sajnálatos módon a térhez tervezett egyedi csillárok és falikarok nem készültek el, a tulajdonos kristálycsillárokat választott és ez lényegesen ront az összképen. Ugyancsak kimaradtak az Alphonse Mucha által készített szecessziós plakátok és festmények másolatai is a falakról, helyettük kortárs festményeket helyeztek el, amely természetesen felfogható a mai művészet bemutatásának ám stílusuknál fogva nagyban eklektizálják a hangulatot. Az építés során átalakult a pult mögötti tér, így nem a falburkolatokhoz megálmodott hátfalelem készült el, hanem egy kissé stílustalan szekrény egy "félmediterrán" tálalóval.

étterem berendezés Szecessziós stílusú, egyedi kávéházi enteriőr
Budapest, Aulich u. 8.
tervező: Ruby Andrea
  • A terazzo padlóburkolat
Mivel az eredeti padlóról sem fénykép, sem eredeti részlet nem maradt fenn. így a padlóburkolat megtervezésében is szabad kezet kaptunk. A világos terazzóban lévő virág motívumok még ünnepélyesebbé teszik a kávéház hangulatát.

étterem berendezés Szecessziós stílusú, egyedi kávéházi enteriőr
Budapest, Aulich u. 8.
tervező: Ruby Andrea
  • A kovácsoltvas korlátok
A korlátok teljes egészében egyedi tervezésűek (nem maradt fenn fénykép, amelyről rekonstruálni lehetett volna a kávéház belső kialakítását), a 'TULIPÁN' alapmotívum fut végig a karzatokon és a lépcsőkön.

étterem berendezés Szecessziós stílusú, egyedi kávéházi enteriőr
Budapest, Aulich u. 8.
tervező: Ruby Andrea
  • A falburkolat
A falburkolat tervezése volt talán a legszebb és egyben a legnehezebb feladat. A több mint 4 méteres belmagasságot ki lehetett és kellett használni a motívum megalkotásánál, ám mégis fontos volt a szecesszióra oly jellemző könnyedség megtartása. Az áttört álló elemeket egy, az alapmotívummal díszített, a földszinten és a karzatokon is végigfutó falburkolat köti össze.

étterem berendezés Szecessziós stílusú, egyedi kávéházi enteriőr
Budapest, Aulich u. 8.
tervező: Ruby Andrea
Izgalmas feladatot jelentett egy olyan teabolt-teaház keleties belsőépítészeti enteriőrjének a megalkotása, amely egyrészt részleteiben és hangulatában bemutatja a japán belsőépítészet alapmotívumait, ám mégsem annyira "steril", hazánkban is elfogadható. Mindezek mellett a földszinti részen egy teabolt kapott helyet, ahol az árusításra és kóstolásra szánt teákat és a teázás kiegészítőit is be kell mutatni.
  • A teabolt
A bal oldalon egy a japán építészetből ismert kör alakú ajtót szimbolizáló hátfalszekrény kapott helyet, előtte egy kő hatású fedlappal ellátott pult található.

Teaház belsőépítészeti tervezés
Japán stílusú üzletberendezés
HANAMI Teaház, Királyi Pál u. 9.
Tervező: Ruby Andrea

A jobb oldalon nyitott és vitrines szekrényelemeket helyeztünk el, két kifordított pulttal, amelyek a teák kóstolására is helyet biztosítanak.

teaház design
Japán stílusú üzletberendezés
HANAMI Teaház, Királyi Pál u. 9.
Tervező: Ruby Andrea
  • A teázó
Ha a lépcsőn lemegyünk a teázóba jutunk, ahol a falakat és a mennyezetet is a japán otthonoknak megfelelően különböző bambusz és rattan szövetekkel fedtük. A két világító ablak között szintén japán motívumként, a családi szentélyt szimbolizáló szekrényke található.

kávéház design
Japán stílusú üzletberendezés
HANAMI Teaház, Királyi Pál u. 9.
Tervező: Ruby Andrea

Sajnos nem valósult meg a két világító ablak oldalára tervezett tatamis tér, ahol földön ülve lehetett volna a teákat elfogyasztani.Ugyancsak kimaradt a kör alakú átjáró és a tatamis teret leválasztó rizspapír falakat szimbolizáló, savmaratott-üveg térelválasztó fal. Mindezek ellenére igazán hangulatos enteriőr valósult meg. Ajánljuk figyelmükbe, mert különlegesek a teáik is!
kávéház design
Japán stílusú üzletberendezés
HANAMI Teaház, Királyi Pál u. 9.
Tervező: Ruby Andrea

A QMG (Quantified Marketing Groop) cikke és a PFSK Luxury brands tanulmánya alapján

  • Márkaépítés, design az étteremben

A jövőben már nem elegendő a "jó étel, jó szolgáltatás, szép környezet" ahhoz, hogy egy étterem sikeres legyen. Az étterembe járó vendégekkel személyes kapcsolat kiépítése a cél, folyamatosan, több csatornán keresztül kell kapcsolatot tartani a törzsvendégekkel és ismerni kell az egyéni kívánságaikat, ízlésüket.Ugyanúgy, mint a szállodaiparban itt is rendkívül fontos a stílusos, egyedi, jól körülhatárolt márka felépítése, amely megjelenik az étterem belsőépítészeti stílusában, a kiszolgáló személyzet munkaruhájában, a különböző nyomtatott anyagokban (étlap, üdvözlőkártya, szórólap stb.) valamint a feltálalt ételekben, italokban.

étterem berendezés
étterem design - Pierre Gagnaire, Párizs
  • Környezettudatos magatartás az éttermekben

Az éttermi fogyasztóknak is egyre fontosabbá válik a környezettudatos magatartás, a globális felelősségtudat a Földért.

étterem berendezés
Modern étterem design
  • Globális öntudat

A márkaépítésben az egyik legerőteljesebb szó a: TUDATOSSÁG. A fogyasztók ma azokat az üzleteket keresik fel leginkább, amelyek egy jobb világ létrehozásán fáradoznak és számukra nem a profit az elsődleges.

étterem berendezés
Modern étterem design
  • Modified-casual dining

A "modified-casual dining" egy új kategória az éttermi iparban. Talán "hétköznapi étkezésnek" fordítható, a gyorséttermi láncoknál lényegesen kifinomultabb kiszolgálással, pl. pult kiszolgálás helyett pincérszolgáltatással várja majd a vendégeket. Mindezek a többletszolgáltatások magasabb bevételt is eredményeznek.

étterem berendezés
Klasszikus étterem design
  • Különleges éttermek, különleges helyszíneken

Fokozódik a nem hagyományos helyszínek bevonása az éttermi iparba. Éttermek alakulhatnak reptereken, kórházakban, irodaházakban, oktatási helyszíneken, hiszen itt az alacsonyabb beruházási költségek gyorsabb megtérüléssel kecsegtetnek. Ezeken a nem hagyományos helyszíneken a verseny kevésbé vad és a márka-építés is könnyebb.

étterem berendezés
Modern étterem design
  • Kulináris turizmus

Mind több utazásközvetítő fog kimondottan kulináris utakat szervezni, ezek közül a bortúrák már itthon is megjelentek, de várható egyéb speciális utazási ajánlatok megjelenése is. Ezek az utazásközvetítők olyan séfekkel, éttermekkel, kávéházakkal, borászatokkal, serfőzdékkel fognak kapcsolatot keresni, ahol stílusos környezetben, különleges gasztronómiai élményben részesülhetnek a vendégeik. Ahol speciális szolgáltatásokat is igénybe tudnak venni, pl. borkóstolás, etikett bemutató, főzőtanfolyam stb.

étterem berendezés
Modern étterem design
  • Egészséges étkezés

Egyre fontosabbá válik az egészséges étkezés, így egyre többen elvárják, hogy ezeket az ételeket találják meg az éttermekben is. Elvárássá válik, hogy az étlapon legyenek ételek vegetáriánusok, tej-, tojás-, vagy liszt-érzékenyek részére. Valamint, hogy az ételekről minél több információ álljon rendelkezésre pl. kalória mennyiség. Új trend a desszertekből kis falatokat tartalmazó válogatásokat kínálni, így aki vigyáz az alakjára az is meg tud többféle édességet kóstolni.

étterem berendezés
Étterem design

Az egészséges ételek iránti kereslet tovább fog nőni. Egyre nagyobb lesz az igény az olyan éttermek iránt, ahol az egészségük megőrzése mellett tudnak kulináris élményben részesülni.

étterem berendezés
Modern étterem design

Forduljon hozzánk bizalommal belsőépítészeti tervezéssel, egyedi bútorgyártással vagy generálkivitelezéssel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére!

Köszönjük megtisztelő figyelmét!

Ruby Andrea
enteriőr- és bútortervező
vezető tervező