en | de | hu

A rusztikus konyhabútor

A családi tűzhely melege

Eredetileg Angliában majd később Amerikában is meghonosodó vidéki stílus. Általában azok választják, akik vonzódnak a régi idők kicsit romantikus, családias hangulatához és otthonaikban ki akarnak szakadni a rohanó hétköznapokból.

Mivel az angol vidéki élet része a nagy család és a gyakori vendégségek, ezért az igazi rusztikus stílushoz elengedhetetlen a nagyméretű konyha és az étkező, amely vagy a konyhában vagy külön kap helyet. A stílus ma reneszánszát éli és mint ilyen kezd átalakulni, egyrészt az életvitelből adódóan a konyhában helyet kapnak a különböző beépíthető háztartási gépek, amelyek természetesen a régi konyhákban nem voltak megtalálhatók, másrészt sokszor kisebb alapterületű helységekben is megjelenik.

rusztikus_konyhabutor
Rusztikus konyhabútor

rusztikus_konyhabutor
Rusztikus konyhabútor

Tippek a tervezéshez, ha Ön country stílusú konyhát szeretne:

 • A bútorok anyaga:
 • Mindenképpen tömörfa konyhabútort válasszunk (a látszó felületek készüljenek tömörfából). Ezek lehetnek: dió, tölgy, kőris, esetleg fenyő, a bükk nem eléggé rajzolatos, a cseresznye túl elegáns ehhez a stílushoz.

  country_konyhabutor
  Tölgy rusztikus, country konyhabútor faragott oszlopokkal

  rusztikus_konyhabutor
  Rusztikus konyhabútor

 • A burkolatok:

 • Természetes anyagokat használjunk, lehet: klinkel, cotto, rusztikus greslap, természetes kövek pl: pala, rusztikus márvány stb. A fal bizonyos részeit burkolhatjuk dísztéglával, vagy terméskővel is. A többi felületet kapart vakolattal, cuppantott vakolattal vagy természetes hatást kölcsönző durva mészfestéssel lássuk el.

  vidékies_konyhabutor
  Country stílusú konyha

 • A világítás:

 • Ne alkalmazzunk spot és egyéb modern világítást, a legjobb a hagyományos olajlámpát limitáló függesztett lámpa, vagy más rusztikus világítótestek.

  country_konyhabutor
  Fehér country konyhabútor cseresznye reggeliző-szigettel

 • A beépíthető gépek:

 • Ma már mindegyik konyhagép-gyártónak létezik rusztikus megjelenésű sütője, elszívója. A mosogatógépek közül jobb, ha belső kezelőpaneleset választunk, az nem látszik a bútorban. A többi gép esetében pl: mikrosütő, gőz pároló, beépíthető kávéfőző stb. ha nincs rusztikus kivitelű, akkor sötét konyhabútor esetén a legjobb ha a fekete színt mellett döntünk.

  country konyhabútor design
  country konyhabútor faragott oszlopokkal díszített szigettel

 • A részletek:

 • Ha markáns stílusú konyhát szeretnénk, mindenképp figyeljünk a kiegészítőkre. Egy ilyen térbe nem illenek a modern képkeretek, vázák, fűszertartók. Válasszunk rusztikus megjelenésű pl. fajansz vagy kerámia fűszertartókat, tálakat, vázákat. Díszíthetjük a teret örökölt vagy bolhapiacon beszerzett tárgyakkal, régi vasalókkal, mozsarakkal, kávédarálókkal. Ha igazán stílusosak akarunk lenni, akkor az étkészletünket és a terítékeket is vidékies mintájúak közül választjuk.

  country konyhabútor design
  Elegáns, country konyhabútor faragott oszlopokkal,
  különleges sötétre pácolt elszívóval

  Forduljon hozzánk bizalommal belsőépítészeti tervezéssel, egyedi bútorgyártással vagy generálkivitelezéssel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére!

  Köszönjük megtisztelő figyelmét!

  Ruby Andrea
  enteriőr- és bútortervező
  vezető tervező