en | de | hu

Design újdonságok a nagyvilágból

A tervezők mindig olyan formákat és megoldásokat keresnek, ami különlegessé, egyedivé teszi a megalkotott tárgyakat, enteriőröket.

A nappali design

design nappali kandalló

A szokásos nappali bútor, mint amilyen a könyvszekrény nem igen kap helyet a modern enteriőrökben. Sokkal nagyobb szerepet kap a tv-állvány vagy multimédia center. Ezek a bútorok általában több funkciót is betöltenek, egyrészt helyet biztosítanak a tv-nek és a média eszközöknek, másrészt sokszor látják el a bárszekrény szerepét is.


design nappali bútor design nappali bútor


A formák továbbra is jórészt szögletesek, a bútorok több különálló elemből épülnek fel, teret engedve a kreativitásnak és sokszor mozgatható vagy elfordítható elemek is szerepet kapnak. A felületek fényesek (magasfényű festett, tükör felület, fémes csillogású), exkluzív furnérral vagy különleges anyaggal bevontak pl. krokodilbőr utánzat.


design bútor design bútor


Design konyhabútorok

A minimál stílus talán a konyhákban jelent meg először. A kocka és hasáb formák ma is divatosak, ám a konyhabútorok nagyon nagy átalakuláson mentek keresztül. Szinte eltűntek az alsó és felső elemek, a helyüket hatalmas beépített szekrények vették át, amelyeknél vagy nincs munkapult vagy az is ajtó mögött található.


design konyhabútor design konyhabútor

Továbbra is divat az amerikai jellegű egy légterű konyha - étkező - nappali kombináció, szigettel vagy "L" alakú pulttal kiegészítve. A színek itt is a fekete-fehér vagy a szürke és a barna valamilyen árnyalata egzotikus furnérokkal kiegészítve.


modern konyhabútor konyhabútor design


Design a hálószobában

Még továbbra is tartja magát a hosszú háttámlával ellátott franciaágyak divatja. Az ágytámlák vagy alacsonyak vagy túlzóan magasak. Az éjjeliszekrények vagy a háttámlára szereltek vagy egy-egy modellnél már újra megjelenik a különálló íves formákat is megengedő éjjeliszekrény.


design hálószobabútor modern franciaágy

A design egyrészt a világítás: pl. a háttámlába vagy az oldalsó lapba építve vagy különleges anyagok használata, mint pl. a bőr vagy egzotikus bőrutánzat. A design bútorok között is újra megjelenik a baldachinos franciaágy fémmel, üveggel vagy bambusszal kombinálva.


modern baldachinos ágy design franciaágy

Forduljon hozzánk bizalommal belsőépítészeti tervezéssel, egyedi bútorgyártással vagy generálkivitelezéssel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére!

Keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Ruby Andrea
enteriőr- és bútortervező
vezető tervező